6MT І30 new

Тема в разделе "Ходовая, трансмиссия, управление", создана пользователем Dimidrolum, 16 янв 2015.

1. Dimidrolum

Dimidrolum Активный пользователь

Симпатии:
    14
    Баллы:
    32
    Є деякі питання по роботі нашої коробки передач. Я коли обирав авто не догадався взяти тест драйв і провірити її на ходу і сьогодні, коли нарешті забрав авто то був здивований коли побачив 2450 оборотів на швидкості 90км. Я чомусь був переконаний, що на цих оборотах машина буде йти десь 120-130км. Також досить дивно, що для авто прийнятна швидкість 30-35км на 4 передачі і т.д.. Цікаво чим дана коробка відрізняється від 5ти ступки окрім більшого комфорту останньої? Згадується 8ми ступеневий автомат vw 1,5тис оборотів на 140-150км. Тут хоч зрозуміло з якою ціллю натикали тих передач.

2.  
  3. N_D

N_D Коренной житель

Симпатии:
    151
    Баллы:
    210
    передачи коротенькие, ничего с этим не поделаешь
    видимо коробка больше под городскую езду заточена

4. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    помню те-же разговоры о пятой передаче когда она была в диковинку :) Переключайтесь при оборотах 2500~3000 и ресурс авто сохраните топливо буде-те экономить.
    Двигаясь со скоростью 30 км/час на 4 вы постепенно угробите мотор и трансмиссию.

5. Dimidrolum

Симпатии:
    14
    Баллы:
    32
    Можливо і в диковинку але тоді не загорами другий ряд як на тягачах;) Якщо не помиляюсь машина каже переключатись при 2300 але хіба шкідливо їздити при 1500тис. оборотів?

6. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    В тракторе вообще от 11 передач! и ничего! На трассе по расходу от 90 до 110 км/час, между 5 и 6 разница небольшая, вот после 110 при шестой у вас уже значительная ЭКОНОМИЯ топлива и меньше ШУМА от мотора и КПП! Конечно обгон фуры при 100 на 6-стой более долгий чем на пятой это нужно принимать во внимание!
    Конечно вы можете ездить на 4 и 30 и включать шестую при 70 дело ваше сугубо личное. Но я такого насилия для авто не делаю.
    Древняя Sonata c V6 ехала при 160 км/час на оборотах 3000! Фокус в тяге мотора.

7. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    Думаю что шкідливо для двигуна і мкпп, так как нагрузка довольно велика и смазка двигателя на более низких оборотах просто не успевает за скоростью.

8. Dimidrolum

Симпатии:
    14
    Баллы:
    32
    4-ту передачу просить переключити вже на 55-60км та 2100об. на 5-ту. Думаю якщо їхати рівномірно то 4та передача досить добре переносить 40км.

9. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    в идеале можно ехать но вот ускорение на бензиновых 1,4 и 1,6 на такой скорости на 4-той просто никакое, моторы просто не тянут такую нагрузку

10. Dimidrolum

Симпатии:
    14
    Баллы:
    32
    Мало того, машина тільки починає оживати біля 3ох тисяч оборотів але я тільки до 2,5 кручу так як в салоні толком не відповіли чи потрібна обкатка чи ні. От поміняю масло на нульовому ТО і тоді вже покатаюсь, вивчу шосту передачу на трасі.

11. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    У тих моторів максимальний крутний момент за межою 4000 об/хвил. В салонах сидят продажники, вони технічно окрім опцій і цін ничого не зають. Обкатка потрібна цілому авто і не тільки двигуну, ходова, трансмісія, гума, гальма і т.д. Тоб-то на перших пятистах кілометрах дуже обережно, ну і потім до ТО-0 но не розкручувати двигун до красної зони.

Загрузка...

Поделиться этой страницей