АКБ и ЗУ

Тема в разделе "Электрооборудование, аудио / видео в Hyundai I30", создана пользователем alekss50, 15 мар 2013.

1. васек

васек Коренной житель

Симпатии:
    66
    Баллы:
    133
    ...МЕНЕДЖЕРУ НАДО ВТЮХАТЬ ВАМ ТОВАР- У НЕГО СВОИ ИНТЕРЕСЫ.На дизеле корыто позволяет размер макс.267мм высота 225мм ширина 175мм -АЗИЯ .ЕВРОПЕЕЦ ПОНИЖЕ-ПО МОЕМУ ТОЖЕ ДОЛЖЕН ВСТАТЬ-ЕСЛИ КЛЕМА ПЛЮС ВОЙДЕТ В НИШУ АКБ...

2. Vitls21

Vitls21 Пользователь

Симпатии:
    0
    Баллы:
    18
    Спасибо за ответ, но немного поздно, уже взял Varta 6CT-60 D24 - встал идеально при длине 242мм.
    Менеджерам конечно надо втюхать аккумуляторы, которые сдают вместо новых :)

3. васек

васек Коренной житель

Симпатии:
    66
    Баллы:
    133
    У Вас бензин ? Насколько я понял d24 это ЕВРОПЕЕЦ- проблем с плюсовой клемой не возникло...все встало штатно без проблем?p/sпо моему только картинка расположилась от себя...

4. Vitls21

Vitls21 Пользователь

Симпатии:
    0
    Баллы:
    18
    Бензин, площадка где-то 245мм, почти впритык, фото прикладываю:
    [​IMG][​IMG]

5. васек

васек Коренной житель

Симпатии:
    66
    Баллы:
    133
    ...ну да все правильно -ЕВРОПЕЙСКИЙ КОРПУС.Ну и хорошо что все встало без проблем...

6. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    А шот за мотор такой? у меня щуп масляный под декоративной крышкой, а у тебя возле воздушного патрубка?

7. Vitls21

Vitls21 Пользователь

Симпатии:
    0
    Баллы:
    18
    Двигатель бензин 1.6 126 лс от 2011 года

8. васек

васек Коренной житель

Симпатии:
    66
    Баллы:
    133
    ...так это щуп от акпп.

9. Puzotaz

Puzotaz Пользователь

Симпатии:
    0
    Баллы:
    8
    В идеале нужно заряжать малым током 1раз в пол года и проверять уровень электролита.

10. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    это в древних акб

11. Grossmeister

Grossmeister Активный пользователь

Симпатии:
    8
    Баллы:
    25
    Панове, де є достовірна інфа по ємності "дизельного" MF54-26GL (12V, RC: 110min, CCA: 600A)? Нагуглив 68Ah, але то пишуть на форумах без жодних пояснень чи пруфів.
    Просто нещодавно втретє розрядив акумулятор, а йому вже років 8, тому хочу підібрати заміну завчасно.

12. Grossmeister

Симпатии:
    8
    Баллы:
    25
    От ще нагуглив:

13. Satan Claus

Satan Claus Местный житель

Симпатии:
    85
    Баллы:
    83
    Є подібна тема, я там відписувався по своєму новому акуму: http://www.i30.com.ua/threads/Аккумулятор-на-crdi.876/page-2#post-115148
    Якщо 75Ah буде забагато, то продаються такої ж серії і таких же розмірів на 70Ah.

14. Grossmeister

Симпатии:
    8
    Баллы:
    25
    Забагато Ah не буває. :) Недоліків у більш ємного акумулятора небагато: ціна та більша вага (значить більше навантаження на елементи кріплення). У нашому розмірі і з не меншим CCA можна купити від 70 до 85 Ah. Для цього і хочу зрозуміти яка ж реальна ємність заводського.
    Здивувало, що кріплення не зовсім підходить до нових моделей Solite.
    Що цікаво, модель 85D26L/85D26R (надалі R не згадуватиму, бо нам потрібен варіант з лівим плюсом (avtozvuk пише його як правий :) ), тобто L) продається принаймні під трьома брендами: Solite, Rocket, Kraftwerk, всі - Корея. Ємність пишуть по-різному, від 70 до 80 Ah. :)
    Альтернатива (стара модель): NX110-5L, NS70, CMF70L - ємність 70 ah.
    Приклад відмінностей: Rocket NX110-5L: CA: 730A, CCA: 600A, 70Ah (@20hr), Rocket 85D26L: CA: 780A, CCA: 650A, 80Ah (@20hr).

Схоже, що таки праві люди, які писали, що 54 у назві нашого акумулятора це "японські" Ah, а якщо точніше - ємність, яка віддається при розряді за 5 год, і для переведення у "стандартний" (європейський) номінал її потрібно помножити на 1.25, тобто 54 (@5hr) * 1.25 ~= 68 Ah (@20hr).

У нових корейських акумуляторах ємність у номері моделі пишуть за іншою методикою - тепер там цифра не менша за 20-годинний розряд а більша! Суть я не зрозумів до кінця, хоча знайшов ось таке пояснення. З наведеного прикладу можна вивести коефіцієнт 55 / 48 = 1.1458. Очевидно його можна використовувати, бо, наприклад, для 85D26L маємо 85 / 1.1458 ~= 74 Ah (@20hr).

Максимальний акумулятор для нашого розміру: 95D26L.

Цікавий матеріал на тему брендів та виробників.

P.S. Панове, як тут вставити файл, хочу для історії розмістити 2 нагуглених PDF з цінною інфою.
    P.P.S. Satan Claus, це ваш відгук по акумулятору на avtozvuk? :)

15. Satan Claus

Satan Claus Местный житель

Симпатии:
    85
    Баллы:
    83
    Ого, я настільки сильно не заморочувався підбором... :)
    В мене критерії були "Solite", "Мейд ін Корея", такі ж габарити, і не менше 70 Ah. Все. :)
    Ще дуже добре, що в нового акумулятора є індикатор заряду і ручка.
    Та чого ж не підходить? Підходить... Майже. Треба тільки маленьку картонку втулити, і все. :)
    Відгук не мій, але купував в них, на Малевича. То напевно якийсь манАгер сам собі відгук згенерив.

16. Grossmeister

Симпатии:
    8
    Баллы:
    25
  17. Grossmeister

Симпатии:
    8
    Баллы:
    25
    По зарядці.
    Я ще у 2013 році купив собі АктиON ЗУ 12-5000. Коштує недорого, розробка нібито харківська. Для 12В акумуляторів є 3 режими: стандартний, для низьких температур, десульфатація. Може заряджати 6В акумулятори, а також "спеціальний" режим де можна задати максимальну напругу від 2 до 16В. Струм: 1-5 А, крок 1А. Режим обирається вручну. Мій акумулятор він тоді підняв із "мертвих" - на холосту мультиметр показував 2.7В. Я його зарядив у режимі SULF на 3А, зарядка зайняла ~36 годин. :)
    Зате акумулятор досі живий, оце лише нещодавно залишив його на морозі на 3 тижні, і завестить не зміг. Сигналка показувала 11В, стартер вже не крутився. Забрав додому, за 6 годин пройшов основний заряд (струмом ~4А), тобто залив ~24Ah і ще десь 1.5 години вирівнюючий заряд, завершення заряду я не дочекався, вимкнув десь на 2+ А, тобто залилось ще десь 5Ah. Сумарно виходить що було залито ~30Ah, що, ІМХО, малувато, тому й починаю приглядати заміну.

Інструкція на пристрій. Про всяк випадок виклав на dropbox.

RaptoR нравится это.
  18. Grossmeister

Симпатии:
    8
    Баллы:
    25
    Схоже що питання знімається: через 2 тижні стоянки на сигналізації завелась без проблем. Потрібно буде ще якось прогнати до повної зарядки в режимі десульфатації, і схоже що батарея ще кілька років попрацює.

19. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    Любой акб нужно подзаряжать особенно тем кто ездит в городе на короткие расстояния. У меня родной служит до сих пор, заряжаю после зимы и поздней осенью.
    Акб нужно заряжать при комнатной температуре и сам акб должен прогреться до этой температуры, т.е. если он стоял на морозе и вы занесли его в квартиру и накинули зарядку это не правильно.

20. Vitaliy

Vitaliy Коренной житель

Симпатии:
    246
    Баллы:
    245
    ессно, на улице значительно потеплело ))) , в современных зарядка этот режим (десульфатация) включается сам по себе, а вот функция восстановления (RECORD) акб включают принудительно, пару раз её включал, но на новых акб включать её не нужно.

Загрузка...

Поделиться этой страницей